Στην Kreta Rex House είμαστε σε θέση να ξεδιπλώσουμε το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του σκύλου σας σε όποιο επίπεδο ή κατεύθυνση επιθυμείτε, με γνώμονα τις ανάγκες σας και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του σκύλου σας. Το προσωπικό της σχολής φροντίζει με συνεχή καθοδήγηση για την ομαλότερη συμβίωση με τον σκύλο σας πριν, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο, ο Σ.  Ρομπογιαννάκης  είναι ο εκπαιδευτής σκύλων στην Kreta Rex House. Μελετάει συνεχώς  τη συμπεριφορά τους, κατανοώντας τον χαρακτήρα και τις ιδιαιτερότητές τους, στοχεύοντας στη ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίτευξη μιας σχέσης σεβασμού και εμπιστοσύνης ανάμεσα σε σκύλο και άνθρωπο. Παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια με νέους θετικούς, αποτελεσματικούς τρόπους εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση στην  θετική συμπεριφορά των μικρών μας φίλων.

Ένα σωστό πρόγραμμα εκπαίδευσης ξεκινάει από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα αποκτήσουμε το νέο μας κουτάβι και συνεχίζει μαθαίνοντας να επικοινωνούμε σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο με τον σκύλο μας.

Γιατί στην Kreta Rex House γνωρίζουμε ότι η σωστή εκπαίδευση σκύλων είναι θέμα γνώσης, εμπειρίας, τεχνικής, ισορροπίας, υπομονής και επικοινωνίας.

 

Προεκπαίδευση Κουταβιών

Η προεκπαίδευση κουταβιών είναι ασκήσεις που γίνονται από τα πρώτα στάδια ζωής του σκύλου σας. Εξασκούμε το κουτάβι σε ασκήσεις τακτικής και τρόπου συμπεριφοράς, για να τις εφαρμόσει μεταγενέστερα.

Το βασικότερο μέρος αυτών των ασκήσεων είναι η επαφή και γνωριμία με ανθρώπους, ζώα, αντικείμενα και καταστάσεις, δηλαδή η κοινωνικοποίηση του.

Η προεκπαίδευση του κουταβιού είναι ουσιαστικά η αρχική καθοδήγηση του, πριν το στάδιο της εκπαίδευσης.

 

Κοινωνικοποίηση

Όλα τα κατοικίδια έχουν ανάγκη την σωστή κοινωνικοποίηση, ανεξάρτητα από την ράτσα ή το μέγεθος τους. Οι σκύλοι συντροφιάς, που υιοθετούμε στο σπίτι μας, είναι πολύ βασικό να μπορούν να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους, ζώα, αντικείμενα και καταστάσεις (π.χ. ήχους, ένα μεγάλο όχημα, μια αντανάκλαση στην βιτρίνα καταστήματος, κλπ). Αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε μόνο με την σωστή κοινωνικοποίηση από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Η κοινωνικοποίηση του κουταβιού, ξεκινάει από τα πρώτα στάδια της ζωής του, με τη μητέρα του, στο περιβάλλον που μεγαλώνει και συνεχίζεται όταν ο μικρός μας φίλος υιοθετηθεί σε οικογένεια. Είναι το πρώτο, αλλά και ένα από τα ποιο ουσιαστικά κομμάτια της εκπαίδευσης του σκύλου σας.

Με μια απλή επίσκεψή σας, στην Kreta Rex House, μπορούμε να σας δώσουμε δωρεάν συμβουλές για την ορθή κοινωνικοποίηση του σκύλου σας, από την πρώτη κιόλας ημέρα ή πριν ακόμα τον αποκτήσετε.

 

Βασική Εκπαίδευση

Η βασική εκπαίδευση του σκύλου είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η σχέση του σκύλου με τον ιδιοκτήτη του. Στην Kreta Rex House με σωστές θετικές μεθόδους εκπαιδεύουμε το σκύλο, ώστε να «δέσει» με τον άνθρωπο και να αποκτήσουν μεταξύ τους μία άψογη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης, η οποία κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερη και πιο ισχυρή.

Με το πέρας της βασικής εκπαίδευσης, στην Kreta Rex House, ο σκύλος έχει αποκτήσει ποιο ώριμη συμπεριφορά, καλύτερη διάθεση και χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς.

Με την βασική εκπαίδευση ο σκύλος μας μαθαίνει να περπατάει δίπλα μας (χωρίς να τραβάει), να κάθεται σωστά, να περιμένει στην θέση του, ενώ δεν βρισκόμαστε κοντά (π.χ. έξω από ένα κατάστημα, ενώ εμείς ψωνίζουμε), να έρχεται όταν τον φωνάζουμε (π.χ. όταν παίζει ελεύθερος),  να παραμένει ήρεμος όταν βρισκόμαστε σε κάποιο δημόσιο χώρο (π.χ. όταν πίνουμε τον καφέ μας, στην καφετέρια), να πηγαίνει και να περιμένει στην «θέση» του (π.χ. το κρεβάτι του, στο σπίτι μας), να είναι ευχάριστος & χαλαρός στον χώρο του αλλά και στην βόλτα.

 

Παιδιά και Σκύλος

Ξέρουμε πολλά παραδείγματα που οι γιαγιάδες ή άλλα αγαπημένα πρόσωπα της οικογένειας λένε:
«φάε το φαγητό σου να μην έρθει ο κακός ο λύκος».

Ο λύκος ο κακός είναι ο καλύτερος μας φίλος!!

Εφόσον ο σκύλος ζει στο σπίτι σας είναι μέλος της οικογένειάς σας! Είναι απαραίτητη λοιπόν η εξασφάλιση της αρμονίας μεταξύ των μελών της οικογένειας. Στην Kreta Rex House εκπαιδεύουμε το ζωάκι σας ώστε όχι μόνο να μη χρειάζεται να προστατεύουμε τα παιδιά από αυτό, αλλά πλέον να βασιζόμαστε σε αυτό για την προστασία των παιδιών.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς πώς να μάθουν στο παιδί τον τρόπο σωστής συμπεριφοράς απέναντι σε ένα σκύλο, είτε αυτός βρίσκεται μέσα στο σπίτι, είτε σε κάποιο εξωτερικό χώρο.

 

Διόρθωση Συμπεριφοράς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι και τρόποι που ένας σκύλος ενδέχεται να αποκτήσει δυσκολίες στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους ή άλλα σκυλιά. Μια εκπαίδευση με λανθασμένες μεθόδους, κακή ή λάθος κοινωνικοποίηση.

Με τον σωστό τρόπο και τον κατάλληλο χειρισμό, όλα τα σκυλιά μπορούν να βρίσκονται σε ένα κοινωνικό περιβάλλον. Στην Kreta Rex House αναλύουμε και κατανοούμε τον χαρακτήρα του σκύλου σας, εντοπίζοντας τα στοιχεία της συμπεριφοράς του, που μπορεί να σας προκαλούν καθημερινές δυσκολίες. Μέσα από την εκπαίδευση διόρθωσης συμπεριφοράς  αναδιαμορφώνουμε τα «αδύναμα» στοιχεία του σκύλου σας, αναπροσαρμόζοντας τις συνήθειες του και βελτιώνοντας την συμβίωση μαζί σας.

  


Προχωρημένα Επίπεδα Εκπαίδευσης

Για να μπορεί ο σκύλος να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των καθηκόντων προστασίας, στις απαιτήσεις ενός κυναθλήματος ή σε άλλες εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις, θα πρέπει να έχει μια σωστή βασική εκπαίδευση, καθώς επίσης να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σκύλου και ιδιοκτήτη.

 

Φύλαξη Χώρου

Στην εκπαίδευση φύλαξης χώρου (εκπαίδευση σκύλου φύλακα) θα πρέπει καταρχάς να επιλέξουμε αν θα πραγματοποιείται φύλαξη σε οικογενειακό περιβάλλον (πχ σπίτι) ή σε επαγγελματικό χώρο (πχ εργοστάσιο). Διαλέγοντας ποία από τις παραπάνω περιπτώσεις, ενεργοποιούμε στον σκύλο τα ένστικτα προστασίας του χώρου, με τις κατάλληλες θετικές μεθόδους.

Ο οικογενειακός σκύλος φύλακας μαθαίνει σε διαφορετικές συνθήκες εκπαίδευσης, από ένα σκύλο φύλακα εργοστασίου. Θα πρέπει να έχει ένα καλά διαμορφωμένο και σωστά ισορροπημένο χαρακτήρα για να μπορεί να παίζει με τα παιδιά στο σπίτι, να προστατεύει τον χώρο και ταυτόχρονα να είναι κοινωνικός εκτός του χώρου που φυλάει.

Στην σχολή εκπαίδευσης σκύλων Kreta Rex House, σεβόμαστε τη μοναδικότητα του χαρακτήρα του κάθε σκύλου ξεχωριστά κι αυτό μας δίνει την σιγουριά του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος!

 

Σωματοφυλακή

Ο σκύλος σωματοφύλακας μαθαίνει να προστατεύει τον συνοδό του οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, με τις οποιεσδήποτε  συνθήκες.

Στην εκπαίδευση σωματοφυλακής ενισχύουμε τον χαρακτήρα και την αυτοπεποίθηση του σκύλου, ενδυναμώνοντας το ένστικτο προστασίας που ήδη έχει, ώστε να αντιληφθεί μια ενδεχόμενη απειλή και να αντιδράσει αναλόγως.

Με τον σωστά εκπαιδευμένο σκύλο σωματοφύλακα θα νιώθετε απόλυτα ασφαλείς.

 

Patrol & Security

Η εξειδικευμένη εκπαίδευση σκύλων περιπολίας και υπηρεσιών ασφαλείας είναι πολύ απαιτητική και προϋποθέτει μεγάλη πειθαρχία από τον κυναγωγό και ξεκινάει από τις πρώτες κιόλας ημέρες του κουταβιού.  Απαραίτητη είναι και η σωστή επιλογή κουταβιού, για ένα εγγυημένο αποτέλεσμα. Στην Kreta Rex House μπορούμε να σας προσφέρουμε αυτή την πολύ λεπτεπίλεπτη υπηρεσία, με άρτια κι εγγυημένα αποτελέσματα. 

Άρνηση Τροφής

Η εκπαίδευση άρνησης τροφής είναι ένα πολύ βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης του σκύλου σας αν θέλετε να τον έχετε πολλά χρόνια μαζί σας. Ουσιαστικά είναι αυτό που λένε οι λέξεις: «Μαθαίνω το σκύλο μου να μην τρώει φαγητό από άλλους ή τροφές που μπορεί να συναντήσει στην βόλτα.»

Όπως και οι άλλες κατηγορίες εκπαίδευσης, η εκπαίδευση άρνησης τροφής γίνεται με εξειδικευμένες εκπαιδευτικές μεθόδους. Αρχικά μαθαίνουμε στο σκύλο ότι τροφή βρίσκεται στο έδαφος δεν πρέπει να την φάει. Μετά από χρόνο κι επαναλαμβανόμενες ασκήσεις εκπαιδεύεται να μην τρώει τροφή άλλη εκτός από αυτή που του δίνουμε εμείς.

(Είναι απαραίτητη η συνεργασία με τον κυναγωγό του σκύλου να του υπενθυμίζει τη διαδικασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.)


Κυναθλήματα (Σκυλιά εργασίας – ΒΗ, IPO, Agility, κλπ)

Με πολύ και σωστή δουλεία, μεράκι και αγάπη μπορούμε να απλώσουμε τον πήχη όπου εμείς επιλέξουμε! Για να το πετύχουμε αυτό θεωρείτε απαραίτητη η συμμετοχή στην ομάδα σκύλων εργασίας της Kreta Rex House.