Η σωστή εκπαίδευση σκύλου ξεκινάει δεν είναι ζήτημα αυστηρότητας, κακομεταχείρισης, πίεσης ή εξάντλησης του ζώου ή του ιδιοκτήτη. Είναι θέμα γνώσης, εμπειρίας, τεχνικής, υπομονής, επικοινωνίας και επαναλήψεων. Στην σχολή Kreta Rex House είμαστε σε θέση να ξεδιπλώσουμε το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του σκύλου σας σε όποιο επίπεδο ή κατεύθυνση επιθυμείτε (βασική υπακοή, καθήκοντα προστασίας - φύλαξη χώρου - σωματοφυλακή,  sport σε όλα τα επίπεδα BH, IPO1, IPO2, IPO3, προετοιμασία για έκθεση μορφολογίας κ.α.).

Βασική υπακοή

Η εκπαίδευση σκύλου στη βασική υπακοή είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η σχέση του σκύλου με τον ιδιοκτήτη του. Στην Kreta Rex House εκπαιδεύουμε το σκύλο ώστε να δέσει με τον άνθρωπο (κυναγωγός) και να αποκτήσουν μία άψογη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης, η οποία κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερη και πιο ισχυρή.

Κοινωνικοποίηση

Όλα τα σκυλιά έχουν ανάγκη την κοινωνικοποίηση, είτε είναι μικρόσωμα είτε μεγαλόσωμα. Η κοινωνικοποίηση του σκύλου ξεκινάει στα πρώτα στάδια της ζωής του, με τη μητέρα του, στο περιβάλλον που μεγαλώνει και συνεχίζεται όταν ο μικρός μας φίλος αποκτήσει οικογένεια. Στην Kreta Rex House μπορούμε με μια απλή επίσκεψή σας στο χώρο μας να σας δώσουμε συμβουλές δωρεάν για την ορθή κοινωνικοποίηση του σκύλου σας.

Διόρθωση συμπεριφοράς

Στην Kreta Rex House κατανοούμε και αναλύουμε το χαρακτήρα του σκύλου σας, εντοπίζοντας τα στοιχεία της συμπεριφοράς του που μπορεί να προκαλούν προβλήματα σε εσάς και στην καθημερινότητά σας. Μέσα από την εκπαίδευση διόρθωσης συμπεριφοράς, αναδιαμορφώνουμε τα «προβληματικά» αυτά στοιχεία αναπροσαρμόζοντας τις συνήθειες του σκύλου σας και βελτιώνουμε την καθημερινότητά σας.

Φύλαξη χώρου

Στην εκπαίδευση για φύλαξη χώρου (εκπαίδευση σκύλου για φύλακα), δημιουργούμε στο σκύλο σας ένστικτα πιστού φίλου και προστασίας του χώρου, φροντίζοντας ταυτόχρονα να μην είναι επιθετικός εκτός του χώρου που φυλάει, σεβόμενοι τη μοναδικότητα της κάθε φυλής.

Σωματοφυλακή

Στην εκπαίδευση για σωματοφυλακή μαθαίνουμε το σκύλο σας να προστατεύει ανά πάσα στιγμή τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενδυναμώνοντας το ένστικτο προστασίας που ήδη έχει. Θα νιώθετε απόλυτα ασφαλείς για εσάς και την οικογένειά σας και θα έρθετε πολύ πιο κοντά συναισθηματικά με τον πιστό σας φίλο.

Άρνηση τροφής

Η εκπαίδευση άρνησης τροφής είναι ουσιαστικά είναι αυτό που λένε οι λέξεις: μαθαίνω το σκύλο μου να μην τρώει φαγητό από τρίτους. Όπως και οι άλλες κατηγορίες εκπαίδευσης, η εκπαίδευση άρνησης τροφής γίνεται με ανώδυνες διαδικασίες. Αρχικά μαθαίνουμε στο σκύλο πως ότι τροφή βρίσκει στο έδαφος είναι βλαβερή και μετά από χρόνο και συγκεκριμένες διαδικασίες και επαναλήψεις, σταματάει να τρώει τροφή άλλη εκτός από αυτή που του δίνουμε εμείς.

Παιδιά και σκύλος

Από την στιγμή που σκύλος ζει στο σπίτι σας είναι μέλος της οικογένειάς σας, είναι απαραίτητη λοιπόν η εξασφάλιση της αρμονίας μεταξύ των μελών της οικογένειας. Στην Kreta Rex House εκπαιδεύουμε τον σκύλο σας, ώστε να βασιζόμαστε σε αυτόν, για την προστασία των παιδιών και των υπολοίπων μελών της οικογένειας.

Προεκπαίδευση

Η προεκπαίδευση κουταβιών είναι οι ασκήσεις που γίνονται από τα πρώτα στάδια της ζωής του σκύλου σας. Εξασκούμε το σκυλάκι σας με τρόπους συμπεριφοράς, ώστε να τους εφαρμόσει μαζί σας μεταγενέστερα. Η προεκπαίδευση του σκύλου είναι ουσιαστικά η αρχική του καθοδήγηση πριν το στάδιο της τελικής του εκπαίδευσης.