Η βασική εκπαίδευση του σκύλου είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η σχέση του σκύλου με τον ιδιοκτήτη του. Στην Kreta Rex House με σωστές θετικές μεθόδους εκπαιδεύουμε το σκύλο, ώστε να «δέσει» με τον άνθρωπο και να αποκτήσουν μεταξύ τους μία άψογη σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης, η οποία κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται καλύτερη και πιο ισχυρή.

Με το πέρας της βασικής εκπαίδευσης, στην Kreta Rex House, ο σκύλος έχει αποκτήσει ποιο ώριμη συμπεριφορά, καλύτερη διάθεση και χωρίς προβλήματα συμπεριφοράς.

Με την βασική εκπαίδευση ο σκύλος μας μαθαίνει να περπατάει δίπλα μας (χωρίς να τραβάει), να κάθεται σωστά, να περιμένει στην θέση του, ενώ δεν βρισκόμαστε κοντά (π.χ. έξω από ένα κατάστημα, ενώ εμείς ψωνίζουμε), να έρχεται όταν τον φωνάζουμε (π.χ. όταν παίζει ελεύθερος),  να παραμένει ήρεμος όταν βρισκόμαστε σε κάποιο δημόσιο χώρο (π.χ. όταν πίνουμε τον καφέ μας, στην καφετέρια), να πηγαίνει και να περιμένει στην «θέση» του (π.χ. το κρεβάτι του, στο σπίτι μας), να είναι ευχάριστος & χαλαρός στον χώρο του αλλά και στην βόλτα.