Η ώρα του παιχνιδιού είναι πολύ σημαντική για την ευημερία του σκύλου σας. Του προσφέρει άσκηση, κίνητρο, διασκέδαση και εξαιρετική αλληλεπίδραση. Η ώρα του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά σημαντική αν το κατοικίδιό σας περνάει πολύ χρόνο μόνο του.

Τα καλύτερα παιχνίδια για τους σκύλους δεν προσφέρουν μόνο φυσική δραστηριότητα, αλλά και εγκεφαλική εγρήγορση. Οι σκύλοι είναι ενεργητικά πλάσματα με έντονη επιθυμία για παιχνίδι και κοινωνικοποίηση. Όταν παραμένουν χωρίς ασχολία για πολλή ώρα, οι σκύλοι βαριούνται, και ένας βαριεστημένος σκύλος είναι και δυστυχισμένος... 

Θα εκπλαγείτε από το πως το ποιο απλό αντικείμενο μπορεί να είναι μια διασκεδαστική εμπειρία για τον σκύλο σας! Ένα μπαλάκι ή μια μπάλα, ένα άδειο μπουκάλι,ένα ξύλο, ένα λούτρινο παιχνίδι μπορούν να απασχολήσουν τον σκύλο σας για αρκετή ώρα και μάλιστα πολύ εποικοδομητικά! 


Μερικές παιχνιδιάρικες δραστηριότητες

Το μάσημα ενός αντικειμένου, το τρέξιμο, το κυνηγητό είναι δραστηριότητες που διεγείρουν, εκπαιδεύουν και τον κουράζουν πνευματικά το κατοικίδιο σας!

Το κυνηγητό είναι ένα απ' αυτά τα παιχνίδια που λατρεύουν οι σκύλοι. Ένα μπαλάκι που κυνηγούν ή ένα ξύλο που μασάν είναι πολύ διασκεδαστικά.  Ή απλά μπορεί να θέλει να κυνηγήσει εσάς!

Οι σκύλοι επίσης απολαμβάνουν το κρυφτό. Αρχικά, κάντε το εύκολο. Κρύψτε μια λιχουδιά σε ένα άλλο δωμάτιο αλλά κάντε το προφανές. Αφήστε τον σκύλο σας στο δωμάτιο. Επιβραβεύστε τον όταν βρει την λιχουδιά και δώστε του ένα έπαθλο (ένα χάδι ή ένα "μπράβο"). Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και μέσα και έξω από το σπίτι.

Ίσως να θέλετε να προσπαθήσετε να παίξετε με τον σκύλο σας ένα παιχνίδι επίλυσης προβλημάτων. Τοποθετήστε μια λιχουδιά μέσα σε ένα χάρτινο κουτί και αφήστε τον σκύλο σας να προσπαθήσει να το βρει. Στην αρχή, χρησιμοποιείστε ένα κουτί με εύκολη πρόσβαση στη λιχουδιά και αν πετύχει τον στόχο του αλλάξτε το με ένα πιο περίπλοκο κουτί. Φυσικά, το πιο πιθανό είναι μετά να πρέπει να μαζεύετε κομμάτια σκισμένου κουτιού.

Μπορείτε επίσης να παίξετε αν δεν σας πειράζει να φέρεστε ανόητα. Καθίστε στα χέρια και τα γόνατά σας όσο πιο κοντά μπορείτε στον σκύλο σας. Λυγίστε τους αγκώνες σας, χαμηλώστε το κεφάλι σας και κάντε την καλύτερη μίμηση γαβγίσματος που μπορείτε. Ο σκύλος σας θα γείρει το κεφάλι του και θα σας κοιτάξει με ένα περίεργο ύφος. Γαβγίστε ξανά και μπορεί να σας γαβγίσει κι αυτός. Τρέξτε μερικά βήματα και γυρίστε πίσω προς τον σκύλο σας, πέστε κάτω και γαβγίστε ξανά. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Ο σκύλος σας θα σας παρακολουθήσει και θα εξελιχθεί σε μια πολύ παιχνιδιάρικη δραστηριότητα.

Να θυμάστε ότι ένας κοινωνικός σκύλος θα απολαμβάνει να συναντά και να παίζει και με άλλους σκύλους. Αυτό περιλαμβάνει να παλεύει, να χοροπηδά, να τρέχει στους ανοικτούς χώρους και να εξερευνά.


Εσείς τι παιχνίδια παίζετε με τον σκύλο σας; 

Η διέγερση του παιχνιδιού επιτρέπει στον σκύλο σας να καταναλώσει υπερβολική ενέργεια και ηρεμεί τα νεύρα και τα συναισθήματά του. Το αποτέλεσμα θα είναι ένας χαρούμενος, διασκεδαστικός σκύλος.